כנסי רופאים בחו"ל – קומבינה או ישראבלוף?…

| 12 בפברואר 2014

קצת לא נוח לי שהתחקיר שלנו היום מאיר פינה אפלה בעולמם של רופאינו. בדרך כלל אנחנו מנסים לשבת על משבצת האיפכא מסתברא ולא להצטרף לאיזה עליהום חולף ועכשיו אנחנו בעיצומו של טייפון נגד רופאים.

המשכורות הגבוהות של חלק מרופאי הדסה הוציאו גם ממני שריקת התפעלות קלה, אבל במחשבה שנייה אני מעדיף שהם יקבל 3-5 מיליון שקל לשנה ולא כדורגלנים, זמרים, כדורסלנים ואפילו פיננסיירים וטבחים.

התחקיר שלנו על כנסים רפואיים בכלל יצא לדרך ב – 2010. ביקשנו נתונים מכל בתי החולים על נסיעות הרופאים שלהם לחו"ל. חוץ מאיכילוב ושיבא, כל בתי החולים הגדולים סרבו (בלי ממש לנמק, אולי כי אין דרך להסביר את זה).

חבטנו בחומר שכן קיבלנו, מצאנו לא מעט דברים מעניינים, אבל בטלוויזיה אי אפשר לבנות כתבה שלמה על אקסלים (אגב, לא קיבלנו את זה באקסל, אלא בדפים. היינו צריכים להעסיק אדם מיוחד שיהפוך את זה לאקסל. טירוף). אפילו לא אנחנו, שמתמחים בכתבות נטולות טלוויזיה…

חיכינו לכנס המתאים, כזה שניתן יהיה דרכו להמחיש את כל התופעה. ביוני האחרון שמענו על כנס כזה בקרואטיה. זה נשמע כמעט מתיחה: "יחסי מטפל מטופל בעידן רפואת ההיי טק". לכותרת נלוותה הזמנה צבעונית, שהדגישה את הספא והטיולים המקסימים בקרואטיה. הגיעה גם תוכנית מדעית עם לו"ז דליל למדי.

לא היה קל לדחוף את יובל אגסי שלנו פנימה למסע, הוא לא רופא, לא דתי (זה כנס במלון כשר שיועד בעיקר לאוכלוסייה דתית) ובא לבד (מספיק קשה לנו תקציבית לשלוח אחד לחו"ל…).

מה שיובל שמע שם הצדיק כל שקל. כ – 50 רופאים יצאו לכנס, שמות גדולים בעולם הרפואה הישראלי נקשרו בו, חלקם סיפרו ליובל כמה זה ישראבלוף ואיך הם מנסים להוציא החזרים על הוצאות הכנס, ממס הכנסה, מקרן השתלמות, מבית החולים, מקופת החולים או סתם לקבל ימי השתלמות במקום ימי חופש. שוב ושוב אמרו הנוסעים, בין שייט בסירה לטיול רגלי, שזו תופעה מקובלת, שזה קורה כל הזמן.

ברור שרופאים הם לא היחידים שיש להם כנסים בחו"ל. אני מעז להמר, בלי נתונים, רק על סמך התחקיר שעשינו בנושא, שאין בעלי מקצוע שנוסעים יותר מרופאים וברוב גדול של המקרים מנסים להעמיס חלק מההוצאות לפחות על הקופה הציבורית או על חברות תרופות.

ברור גם שיש כנסים חשובים, משמעותיים, שמקדמים את היכולת של הרופאים לתת לנו טיפול טוב יותר. ברור. בעולם גלובלי, זו דרך אפקטיבית להתעדכן במחקרים, התפתחויות, תרופות חדשות, שיטות מודרניות.

אין דרך, כמובן, לתת נתונים בדוקים על הפרופורציה בין כנסי ישראבלוף לכנסים אמיתיים (גם מי שנוסע לכנס רציני, לא בהכרח מגיע להרצאות), אבל לפי כמות כנסי הישראבלוף (תעשו חיפוש קליל באינטרנט. תזהו אותם לבד), זה בטוח לא חלק קטן מהעוגה. בכנס בו אנחנו היה תפקיד חשוב למי שהיה באותו זמן הממונה על האתיקה במשרד הבריאות. אז אם הממונה על האתיקה בא לכזה כנס ומרצה 3 פעמים (מתוך 9 הרצאות ב – 6 ימים), אז כנראה שזה באמת די נורמטיבי. מה זאת אומרת "כזה כנס"? אם תראו את התמונות והקולות שהביא יובל אגסי מקרואטיה, תבינו הכול.

תגובות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.